Voor patiënten

Wie kan terecht bij De Kinderpoli?

Alle kinderen in de leeftijd 0-18 jaar met een verwijzing van de huisarts voor niet-acute kindergeneeskunde zijn welkom op De Kinderpoli!

Welke klachten vallen onder niet-acute kindergeneeskunde?

Verwijzing naar De Kinderpoli kan zijn voor klachten zoals piepen/wheezing en/of astma, chronische buikklachten, moeheid, vaak ziek zijn, second opinions, eczeem, overgewicht, gastroesofageale reflux klachten, chronisch hoesten, kleine lengte, lange lengte, puberteitsproblemen.

Klachten die vragen om een spoedverwijzing naar bijvoorbeeld een spoedeisende hulp vallen niet onder de term niet-acute kindergeneeskunde. Dit is juist acute kindergeneeskunde.

Complexe kindergeneeskundige problemen die een multidisciplinair team nodig hebben, psychiatrische problemen en hartproblemen vragen vaak om meer zorg dan De Kinderpoli kan bieden. In zo’n geval adviseren wij om de zorg in het ziekenhuis te laten plaatsvinden.

Bereikbaarheid, ook bij spoed en buiten openingstijden

De Kinderpoli is te aller tijden telefonisch bereikbaar voor het inspreken van een bericht via telefoonnummer: 06-17 00 03 30 en een bericht kan te aller tijden worden verstuurd aan e-mailadres: info@dekinderpolinh.nl. Binnen uiterlijk twee werkdagen (uitgezonderd tijdens vakanties) wordt er contact met u opgenomen. Indien er sprake is van spoedzorg, acute zorg die niet kan wachten tot een volgende werkdag, wordt u verzocht telefoonnummer: 06-17 00 03 30 te bellen en zullen wij u indien nodig verwijzen naar het ziekenhuis.

Bij een levensbedreigende situatie wordt u aangeraden contact op te nemen met 1-1-2.

Hoe maak ik een afspraak?

Afspraken kunnen worden gemaakt via e-mail en door het inspreken op onze voicemail (dan wordt u teruggebeld).

Wat u dient mee te nemen bij het eerste bezoek

Wij zijn wettelijk verplicht uw identiteit en zorgverzekering te controleren. Wij willen u daarom vriendelijk verzoeken een geldig identiteitsbewijs van u en uw kind mee te nemen (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart) en zorgverzekeringspas van de patiënt.

Zijn er kosten verbonden aan een afspraak bij De Kinderpoli?

Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts dan valt de zorg van de kinderarts altijd binnen de basis zorgverzekering. Er is bij kinderen geen eigen risico van toepassing, dus alle kosten voor uw bezoek worden altijd geheel vergoed.

De Kinderpoli heeft geen contracten met de verschillende zorgverzekeraars en heeft de vrijheid alle kinderen, ongeacht de zorgverzekeraar, te mogen behandelen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden, afhankelijk van uw verzekeringspolis, niet de volledige rekening.

Bij de Kinderpoli vinden we echter dat alle kinderen van zorg moeten kunnen profiteren.

De Kinderpoli neemt hierom het gedeelte van de zorg dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar voor eigen rekening.

U betaalt dus altijd alleen het bedrag dat u van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de zorg voor kinderen onder 18 jaar bij De Kinderpoli en u hoeft nooit zelf iets bij te betalen.

Wat echter niet vergoed wordt en voor uw eigen rekening komt:

  • Kosten die in rekening worden gebracht omdat u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren heeft afgezegd. Deze worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.
  • Het eigen risico voor jongvolwassenen 18 jaar of ouder

Waarom zou ik naar de Kinderpoli komen, en niet gewoon naar het ziekenhuis gaan?

De Kinderpoli biedt hoog kwalitatieve zorg aan kinderen en tieners in de huisartspraktijk, verleend door een ervaren kinderarts.

Dit betekent:

  • Voor patiënten en wettelijke vertegenwoordigers minder reistijd en reiskosten om gepaste zorg te ontvangen
  • Een voor kinderen hopelijk minder stressvolle omgeving dan het ziekenhuis
  • Kortere wachttijden
  • Meer consulttijd voor patiënten en wettelijke vertegenwoordigers
  • Minder belasting op het milieu

Voor meer over de filosofie van De Kinderpoli:

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.